5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'Fransa kendi tarihiyle yüzleşsin'

Memur-Sen Samsun Şube Başkanı İdris Maden, Fransız Parlamentosu'nun sözde 'Ermeni Soykırımı Olmadığını' söyleyenlere cezai yaptırım öngören yasa teklifini kabul etmesine tepki gösterdi. 

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen İdris Maden, Fransa'nın 2001 yılında parlamentoda Ermeniler'i Türkler tarafından sistematik bir şekilde soykırım yapıldığını kabul eden Fransa'nın şimdi de soykırım yoktur diyenlere hapis ve para cezası öngörülmesini kınadıklarını kaydetti. 

Kendi tarihiyle yüzleşemeyen Fransa'nın Cezayir'de yaptıkları ve 1914-1921 tarihleri arasında Ermeniler'le olan ilişkileriyle yüzleşmeleri gerektiğini dile getiren Maden, "Fransızlar bu kararlarının, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin temelleriyle çeliştiği açıktır. Zira düşünce hürriyetini hiçe sayma ve tarihi gerçekleri saptırma suçlarını işleyen Fransa'ya en iyi cevabı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi vermektedir. Ülkemize ve dünyaya demokrasi, hukuk, çağdaşlık ve fikir özgürlüğü konularında akıl veren Fransa, tarihte yaptıklarını unutarak şimdi başka hesaplar içerisine girmiştir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 09:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?