3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Fuarda Borsan gururu

FUARDA BORSAN GURURU

İstanbul'da Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından açılışı yapılan 34. Yapı Fuarı'na Borsan Grup'a bağlı iki firma katıldı. Bakan Demir, "Samsunlu iki firmayı burada görmekten gurur duydum" dedi.

Balkanlar, Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı-Turkeybuild, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in katıldığı bir törenle İstanbul'da açıldı. Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen fuara katılan Borsan Grup'a bağlı Borsan Elektrik ve Borpanel firmaları, Samsun'un gururu oldu.

TÜYAP'ta düzenlenen 34. Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild'in açılışını, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer ile birlikte yapıldı. Fuarda Borsan Grup iki ayrı stant açtı. Grup bünyesinde faaliyet gösteren Borsan Elektrik firması, yeni tasarımları olan ledli ve sensörlü yeni nesil armatürle katıldı. Kablo ve elektrik tesisat malzemelerinin yanında organik kapı üretimi yapan Borpanel de, yeni tasarım kapılarıyla fuarda renkli görüntüler oluşturdu. Her iki stant da katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

 

DEMİR'DEN ZİYARET

Borsan Grup'a bağlı firmaların açtığı stantları gezen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'dan bir firmanın katılımından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Demir, "Hedefimiz özellikle Türkiye'yi inşaat malzemeleri ve buna dayalı diğer inşaat teknolojileri, inşaat teknolojilerine dayalı her türlü üretimde üs yapmaktır. Eğer biz 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceksek buna en çok katkıyı sağlayacak olan inşaat sektörüdür. Dolayısıyla bizim markalaşmada teknoloji geliştirmede, nitelikli kaliteli, dünyanın her yerine satılabilir, rekabet gücü yüksek ürünleri üretmede büyük bir hedefimiz var" dedi. Fuarın 1 Mayıs'a kadar açık kalacağı belirtildi.

 

KAPASİTE ARTACAK

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, yapı sektöründe bölgenin en önemli fuarına Borsan Elektrik ve Borpanel firmalarıyla katıldıklarını belirterek, "Borsan Elektrik olarak hem kablo, hem elektrik malzemeleri ve ledli ve sensörlü yeni nesil armatürleri yeni ürünlerimizi tanıtma fırsata bulduk. Ayrıca Borpanel olarak, yurt dışında bilinen Orgadoor marka masif ve kaplamalı kapılarımızı yurtiçi piyasayla buluşturduk. İç pazarda ilgi görmesi nedeniyle mevcut tesislerimize 5 bin metrekare daha kapalı ilave yaparak, kapasiteyi yüzde 50 artıracağız. Yaptığımız araştırmalarda, masif ve kaplamalı kapıların teknolojik alt yapı ile fabrikasyon bir şekilde üretilmediğini ve çalışmaların atelye mantığıyla yürütüldüğünü ve bunun neticesinde de kalite sorunları yaşandığını gördük. Piyasada bu alanda büyük bir boşluk olduğunu fark ettik. İç pazara da yöneldik. Bu arada, Borsan Grup'a ait iki standımızı bizzat ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir'e de teşekkür ederim" dedi.

FUARDA BORSAN GURURU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 18:09:04
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 18:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?