2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Fuat Köktaş yeniden aday olmayacak

Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, 21 Şubat'ta yapılacak olağan genel kurulda aday olamayacağını açıklayarak, görevinden istifa eden teknik direktör Ercüment Coşkundere'den 21 Şubat'a kadar görevinin başında kalmasını istediklerini söyledi.


Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş, Nuri Asan Tesisleri'nde Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Kaya'nın da katıldığı basın açıklamasında, Karşıyaka karşısında alınan 2-1'lik galibiyeti değerlendirdi. Başkan Fuat Köktaş, kendi sahalarında oynadıkları Karşıyaka maçının alt sıralardan kurtulma açısından çok önemli bir maç olduğunu, futbolcuların bu bilinçle sahaya çıktıklarını ve gösterdikleri özveriyle maçı kazandıklarını söyledi.


Başkan Fuat Köktaş, teknik direktörü Ercüment Coşkundere'nin Karşıyaka maçından sonra istifa etmesiyle ilgili olarak, Coşkundere'nin böyle bir karar aldıklarından haberlerinin olmadığını, istifasının ardından durumu öğrendiklerini ve istifa nedenin yönetimle ilgili olmadığını kaydetti. Başkan Köktaş, "Hocamızla bugün 1.5 saat süren bir toplantı yaptık. Konu, Samsunspor olduğunda için hiç kimsenin duygusal anlamda davranmasının hakkı olmadığını düşünüyorum. Hocamızdan 21 Şubat'ta yapılacak olan genelkurula kadar takımın başında olmasını özellikle istedik. Kendisi de bize, biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de kendisinden yarına kadar cevap beklediğimizi söyledik" dedi.


Fuat Köktaş, 21 Şubat'ta yapılacak olan genel kurulda aday olmayacağını açıklayarak, "Takımın önünün açmak ve takımın dağılmaması adına böyle bir karar aldık. İş adamlarından aldığımız yardımlar bitme noktasına geldi. Bu saatten sonra takımın sorunları çözemeyecek durumdayız. Net söylüyorum ki, Samsunspor'un kurtuluşunun günü bugündür. Samsunspor'un ekonomik anlamda gelir, gider ve borçları net ve ortadadır.

Samsunspor görevi bizlere onur ve gurur verici bir görevdi. Zaman zaman derdimizi anlatacakkimseleri bulamadık. Futbolcuların ve personelin borcunu ödeyemediğimiz de yaşadığımız sıkıntıları biz çok iyi biliyor. Bütün kapıları çaldığımızı ve aşındırdığımızı ifade ediyorum. Görevimizi tamamlayıp gittiğimizde ne şahsım ne de hiçbir yönetici arkadaşımın takımdan alacağı olduğu gibi konular olmayacaktır. Kulübe yapısal anlamda çok şeyler kattık. Maddi ve manevi anlamda her şey net ve açıktır" şeklinde konuştu.


Takımla ilgili olarak Köktaş, "Bizim yönetimimizden sonra 'takıma faydası olmaz' denilen futbolcular şimdi en gözde futbolcular oldu. 2 sene boyunca kadro anlamında takımda bir sıkıntı yok. Ligde en iyi futbolculara sahibiz. Kulüpte bir aile ortamını kurduk. Herkes Samsunspor'da birbirine karşı saygı ve sevgi içerisinde oldu" ifadelerini kullandı.


Ayrıca Başkan Köktaş, Karşıyaka maçında taraftarın gösterdikleri destekten dolayı mutlu olduklarını ve bu desteklerinin bütün maçlarda devam etmesini isteyerek sözlerini tamamladı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 20:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?