6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Futbolcular isyan bayrağı açtı

Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Bank Asya 1. Lig takımlarından Samsunspor'da futbolcular, 6 aydır para alamadıkları için isyan bayrağı açtı.

Samsunspor kaptanları Celil Sağır ve Serkan Aykut, bundan sonra ne yönetici ne de başkan istediklerini söyledi. Nuri Asan Tesisleri'nde, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başlayan Samsunsporlu futbolcular, idmanın ardından Teknik Direktör Orhan Kapucu'dan izin alarak basın toplantısı düzenledi.

Tüm futbolcular adına konuşan kaptan Celil Sağır ve Serkan Aykut, yöneticilere ateş püskürdü. 6 aydır hem personelin hem de futbolcuların bir kuruş para almadığını ifade eden Celil Sağır, "6 ay önce verilen çeklerin hiçbirinin karşılığı yok. Futbolcuların çoğu bankaya gittiğinde hırsız pozisyonuna düştü, çeklerden dolayı. Futbolcular olarak karar aldık. Bu saatten sonra yönetici istemiyoruz. İki tane yönetici vardı. Bizimle ilgilenen Hüseyin Başgöl ve Aykut Çepni, onlar da susturuldu mu, yoksa küstürüldü mü bilmiyoruz. Onlar da istifa etti. Şu an takım olarak sahipsiziz. Bu takımı küme düşürmeyeceğiz. Bu konuda söz veriyoruz. Biz profesyonelce idmanımızı yapacağız. Yöneticilerden profesyonellik bekliyorduk, hep boş vaatler geldi. Şehrin önde gelenleri de boş vaatlerde bulundu. Çoğu kişi bizi
kandırdı. Biz bundan sonra ne yönetici ne de başkan istiyoruz" dedi.

Hem maddi hem de manevi olarak kimsenin kendilerine destekte bulunmadığı kaydeden Serkan Aykut ise, "Görevi bırakana kadar sadece Hüseyin Başgöl ve Aykut Çepni yanımızda oldu. 6 aydır tek kuruş almadan iyi niyetle mücadele etmeye çalışıyoruz. Lig sonuna kadar da bu böyle olacak. Biz, Samsunspor'u seviyoruz. Gururumuz ve onurumuz için sahaya çıkacağız. Bundan Samsun halkının şüphesi olmasın. Biz kimseyi istemiyoruz, çünkü sahipsiziz. Maddi olarak zaten sahipsizdik, manevi olarak da sahipsiz kaldık. 6 aydır dolmuş parasını bulamayan personel var. Her şey kötüye gidiyor. Ama biz, kendimiz ve Samsun halkı adına iyi niyetle mücadelemizi veriyoruz. Basın mensuplarına da bunları bildikleri halde yazmadıkları için kırgın olduğumuzu bildiriyoruz. 6 aydır sustuk, artık bu tepkiyi böyle göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 16:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre ertan IP: 85.103.10.xxx Tarih : 13.03.2008 13:27:32

ben samsun lu olarak bu durumdan utanç duyuyorum. samsunspor tarihinde çok güzel başarılara imza atmıştır. o zaman baş tacı iken şimdi neden yüz çevriliyor. o koltuğa oturmakla herşey bitmez takımımızı 1. ligde görmek istiyoruz. futbolcularımızdan sabırlı olmasını ve halkımızın bu konuya daha çok duyarlı olmasını istiyerek samunspor için bir kampanya düzenlenmesini istiyorum.