2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

GAMEK'te 11. dönem kursları

Gazi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) bünyesinde gerçekleştirilen “Kaynakçılık 11. Dönem Kursları” düzenlenen törenle başladı.

Törene İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve kursiyerler katıldı. 95 kursiyerin eğitim alacağı Kaynakçılık 11. Dönem Kursları’nın 3 ay süreceği ve bu sürecin ardından kursları başarıyla bitirenlerin Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Türk Loydu sertifikalarını alacağını söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, gençlerin mesleki kurslara yönelmesinin önemine değindi.

Başkan Kaldırım, “Gazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar bin 250 gencin iş, 3 bine yakın gencin meslek sahibi olduğu Gazi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) ile bölge istihdamına katkı sağlamak istedik. Rakamlara bakıldığında başarılı olduğumuz ortadadır. Ülkemizin olduğu gibi şehrimizin de önemli sorunlarından birisi olan işsizlikle mücadele anlamında önemli bir çalışma olan GAMEK, birçok yerel yöneticiye de örnek olmuş, mesleki kurslar bir çok yerde açılmıştır. Artık devir meslek devri, ne iş olsa yaparım dönemi çok geride kaldı. İş başvuruları yapan gençlerimize artık, bir mesleğinin olup, olmadığı soruluyor. Biz bu anlamda elimizi taşın altına koyduk ve imkanlarımızı seferber ederek farklı bir çok branşta gençlerimizin kollarına altın bilezik taktık. Bugüne kadar Gazi Beldesinde yaşayan gençlerimizi hedef alan GAMEK, bundan sonrası için tüm İlkadım ilçesinin hizmetinde olacak. Hedefimiz meslek sahibi olmayan tek bir gencimiz kalmayana kadar kurslarımızı sürdürmek” diye konuştu.

GAMEK ile meslek ve iş sahibi olan gençlerin sevincine ortak olduğunu söyleyen İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, Türkiye'de genç nüfusun çoğunlukta olduğunu ve bu nüfusun her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Nüfusun genç olması bir taraftan iyi ancak diğer taraftan işsizlik oranları ele alındığında olumsuz bir tablo olarak görünüyor. Bu olumsuz tablonun ortadan kalkması adına gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarını memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.
Eğitimin her aşamasına destekçi olduklarını belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, özellikle mesleki kursların, gençlerin öz güvenleri kazanmaları adına önemli olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?