6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

GAMEK'te kursiyerlere sertifika

Gazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(GAMEK) Bilgisayar Kursu'na katılan 90 kişi törenle sertifikalarını aldı.


Gazi Belediyesi tarafından sürdürülen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nin desteklediği bilgisayar kursunun mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. GAMEK kapsamında gerçekleşen bilgisayar kurslarının 42, 43, 43, 45, 46 ve 47. dönem kursiyerlerine düzenlenen törenle sertifikaları toplu olarak verildi. Törene İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kılıç katıldı.


GAMEK sayesinde çeşitli branşlarda toplam bin 230 kursiyerin istihdama kazandırıldığını belirten Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, projeye 1.4 milyon YTL yatırım yapıldığını ve olumlu sonuçlarla devam edildiğini kaydetti.
Kursiyerlerin hiçbir ücret ödemeden yer aldığı kurslarda farklı branşlarda hizmet verdiklerini dile getiren Başkan Kaldırım, "Mesleki eğitimin öneminden hareketle göreve geldiğimiz ilk günlerde hayata geçirdiğimiz GAMEK, bugün ülkenin birçok yerinde hayata geçirilen, örnek alınan bir proje haline gelmiştir. İstihdama kazandırılan gençlerimizin mutluluğu, bizim ne kadar önemli bir iş yaptığımızın belirtisidir" dedi.


GAMEK'in önemine değinen İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan ise gençlere iş hayatlarında başarılar diledi. Orhan, "Artık işverenler 'ne iş olsa yaparım' diyenleri kabul etmiyorlar. Devir meslek sahibi olma devridir. Altın bileziklerini kollarına takan gençlerimiz ayaklarını yere daha sağlam basacaktır. Bu anlamda önemli bir projeye imza atan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ı kutluyorum" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, gençlerin meslek sahibi olarak iş hayatına giriş yapmalarının önemine değindi. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kılıç da kursiyerlere başarılar diledi. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?