2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Garipoğlu Samsun'dan mı kaçtı?

İstanbul Etiler'de çöp konteynırında cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayetinin şüphelisi Cem Garipoğlu'nun Samsun Limanı'ndan yurt dışına çıktığı iddiasına ilişkin soruşturma sürerken, yıllar önce İspanya'da yakalanıp Türkiye'ye iade edilen uyuşturucu trafiğinin kilit ismi Nejat Daş Samsun Limanı'ndan yurt dışına kaçmıştı.


Polisin her yerde kırmızı bültenle aradığı katil zanlısı Cem Garipoğlu'nu 200 bin dolar karşılığında 18 Mayıs 2009 tarihinde Samsun Limanı'ndan gizlendiği bir TIR içinde Rusya'ya kaçırıldığı iddiası dikkatleri Samsun Limanı'na çekti. Önceki yıllarda uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle İspanya'da tutuklandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen ve adı 3.1 ton uyuşturucu yüküyle batırılan 'Kısmetim 1' ve 14 ton uyuşturucuyla ele geçirilen 'Lucky S' gemileriyle anılan uyuşturucu ticaretinin kilit ismi Nejat
Daş da yine Samsun Limanı'ndan yurt dışına kaçmıştı. Daş, Sinop Cezaevi'nden İstanbul'daki duruşmasına götürüldükten sonra duruşma dönüşü jandarmaların elinden kaçıp Samsun Limanı'ndan gemiyle Ukrayna'nın Novorossisk Limanı'na, oradan da Moskova üzerinden uçakla Romanya'nın Bükreş kentine geçmişti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?