2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Garipoğlu Samsun'dan mı kaçtı?

İstanbul Etiler'de çöp konteynırında cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayetinin şüphelisi Cem Garipoğlu'nun Samsun Limanı'ndan yurt dışına çıktığı iddiası üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


Polisin her yerde kırmızı bültenle aradığı katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun 200 bin dolar karşılığında 18 Mayıs 2009 tarihinde Samsun Limanı'ndan gizlendiği bir TIR içinde gemiyle Rusya'ya kaçırıldığı iddiasının haberlerden öğrenerek bu haberleri ihbar kabul ettiklerini belirten Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattıklarını açıkladı.


Söz konusu iddiaların doğru olup olmadığını araştırdıklarını belirten Başsavcı Yetişir, "Cem Garipoğlu'nun Samsun'dan Rusya'ya kaçıp kaçmadığının tespiti için söz konusu haberleri ihbar kabul ettik. Samsun Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ile Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne konuyla ilgili talimat yazdık. Ancak, soruşturma kapsamında yaptığımın incelemelerde olayın doğru olup olmadığı şuana kadar tespit edilemedi. Çalışmalar sürüyor" dedi.


"Söz konusu cinayet ile ilgili soruşturmayı sürdüren İstanbul'daki ilgili Cumhuriyet Savcılığı bize bir talepte bulunmadı" diyen Başsavcı Canip Yetişir, "Biz tamamen gazete ve televizyonlarda çıkan haberleri ihbar kabul ederek soruşturma başlattık. Cem Garipoğlu'nun Samsun'dan Rusya'ya kaçtığı doğru ise biz bunu ortaya çıkarırız. Doğru ise sorumlular hakkında ne gerekiyorsa yaparız" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?