5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Gasp ve yaralamaya 5 yıl 10 ay ceza

Samsun'da, 1 kişiyi tabancayla yaralayıp parasını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 2 kişiden biri 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, diğeri öldüğü için hakkında açılan dava düştü. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, yaklaşık 4 yıl önce kömür deposu sahibi Necdet Y.'nin 700 YTL parasını gasp edip, tabancayla vurarak yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan Murat T. (29) ile Veysel K.'nın yargılanması sona erdi. 15 Nisan 2003 tarihinde kefaletle serbest kalan zanlılardan Veysel K., geçen yıl silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. 

Murat T. ise bir çok gasp ve silahla yaralama olayına karışıp 27 Ağustos 2006 tarihinde yine bir kişiyi yaralayıp tabancayla ateş açınca evinin önünde oturan Elif Arslanoğlu'nun (19), kazaen ölümüne sebep olmuştu. Samsun Polisi tarafından bir süre önce İstanbul'da yakalanan Murat T., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Murat T. ile Velsel K.'nın bugün yargılanması sona erdi. 

Mahkeme heyeti, Veysel T. öldüğü için hakkındaki açılan davanın düşürülmesine, Murat T.'nin ise 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 10:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?