6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gaspçı kadınlara yeni TCK indirimi

Samsun'da gasp olayına karıştıkları iddiasıyla daha önce 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılan 2 kadın, yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre yeniden yargılanınca cezaları yarıya inerek 5'er yıl hapis cezası aldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Büyük Camii karşısında Hatun Ç.'yi (69) yolda yürüdüğü sırada durdurup, bir fakire para yardımı yapacakları ve bu nedenle bozuk paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyerek kandırarak 400 YTL parasını gasp ettikleri iddiasıyla daha önce 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılan Melek K. (39) ve Hatun T. (40), bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Yargıtay Ceza Dairesi'nin daha önce verilen hapis cezası kararını bozup her iki
bayan gasp zanlılarının 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğü giren yeni TCK'nın ilgili hükümlerine göre yeniden yargılanmalarını istedi. Aynı mahkemede yeniden yargılanan Hatun T. ve Melek K. pişman olduklarını belirterek, "Hakim bey, bir daha sizin karşınıza çıkmayacağız. Bu olaydan dolayı çok pişmanız. zaten parayı fazlasıyla geri ödedik" dedi. Mahkeme heyeti, Melek K. ile Hatun T.'yi 5'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 16:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?