4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gazeteciler Cemiyeti 30 yaşında

19 MAYIS GAZETECİLER CEMİYETİ 30 YAŞINDA

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, "Bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra ki süreçte de, meslektaşlarımız arasındaki sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın artarak çoğalması, üyelerin tamamının hak ettiği sosyal statülerini elde etmeleri, meslekte yaşanan sıkıntıların asgariye inmesi için çalışacağız" dedi.

5 Nisan 1980 tarihinde kurulan, ilerleyen süreçte ise Samsun'da mevcut diğer gazeteci cemiyetleri ile birleşip, meslekte birlik ve beraberliği sağlayarak gazetecileri tek çatı altında toplayan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin 30. kuruluş yıldönümü kutlandı. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, cemiyet olarak gazetecilerin yaşadığı mesleki, sosyal, ekonomik anlamdaki sıkıntıların giderilmesi, üyelerin karşılaştığı sorunların çözümü, meslekte birlik ve dayanışmayı sağlamak için yapılacak çok fazla işin varlığının bilincinde olduklarını söyledi.

Öncelikle cemiyetin fiziksel anlamdaki sıkıntılarının bir an önce çözülmesi gerektiğini, cemiyete ait olan arsa üzerinde yeni hizmet binasının temelinin atılmak üzere olduğunu belirten Temiz, "Yine çok daha güçlü, üyelerinin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenip anında çözüm üretebilecek, gazeteciliğin herkesin değil sadece bu işe gönül verenlerin yapabileceği, özveri gerektiren bir meslek olduğunun, bu kadar zor ve özveri gerektiren meslek mensuplarının da emeklerinin karşılığını alması için gerekli her türlü alt yapının hazırlanması için projelerimiz mevcuttur. Zaman içerisinde bunları da hayat geçireceğiz. Bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra ki süreçte de meslektaşlarımız arasındaki sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın artarak çoğalması, üyelerin tamamının hak ettiği sosyal statülerini elde etmeleri, meslekte yaşanan sıkıntıların asgariye inmesi için çalışacağız. Cemiyetin her geçen gün daha da büyüyüp üyeler arasındaki sevgi ve dayanışmanın tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek teşkil etmesi için zamana ve emeğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Temiz, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak 30. yılda, cemiyetin yanında olan tüm üyelere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:20:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?