2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Gazeteciler Cemiyeti yeni adresinde

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni hizmet binasının açılışı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Zafer Mahallesi Erçallar Apartmanı'ndaki yeni yerin açılışına Bakan Demir'in yanı sıra, Vali Vekili Ramazan Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun, belediye başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kurdele kesimi öncesi konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi. Anadolu'da özellikle yazılı ve görsel bazda Samsun'un diğer illere göre çok üst seviye olduğunu dile getiren Bakan Demir, "Basının üst seviyede olmasında şüphesiz çalışanların büyük emekleri var. Ancak, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun'un, basının gelişmesindeki katkıları göz ardı edilemez. Çok büyük emekleri geçtiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bizler de basınımız için elimizden geleni yapmaya hazırız. Gönül arzu eder ki daha güzel ve
kendinize ait bir yeriniz olsun, o da olur inşallah" dedi.

Bakan Demir'den sonra söz alan Necdet Uzun, açılışa gelmeden önce bu konuyu, daha önce kendilerine arsa sözü veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e hatırlattığını, kendisinin de verdiği sözün arkasında olduğunu ifade ettiğini açıkladı.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ise, "Amacımız, gazetecilik gibi zor ve meşakkatli bir mesleğin mensupları olan üyelerimizin menfaatlerini savunabilmektir. Bu işin daha iyi şartlarda, daha organizeli olarak yapılabilmesi için birbirimize kenetlenmemiz, tek vücut olmamız gerekmektedir. Bunun bilincindeyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yeni cemiyet binası açıldı ve daha sonra yeni hizmet binası gezildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 18:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?