4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gazi Beldesine kardeş geldi

Samsun’un Gazi Belde Belediyesi ile Romanya’nın Mures Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir oldu.

Gazi Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Civil, Meclis üyeleri Asım Azal, Sabri Kolcu ve Mustafa Topal’la birlikte Romanya’ya giden Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "Mures Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız imza töreniyle resmen kardeş şehir olduk" dedi.

260 bin nüfusu ile Romanya’nın en büyük şehirlerinden olan Mures’te düzenlenen törende, Mures Büyükşehir Belediye Başkanı Dorin Floryan ile anlaşma imzalayan Başkan Kaldırım, bu anlaşma sayesinde kültürel ve sosyal paylaşımın yanı sıra ticari ilişkilerin de gelişeceğini kaydetti.

Sürekli gelişen ve değişen dünyada yeniliklerin paylaşımının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Başkan Kaldırım, "Gazi Beldemiz’in nüfusu 200 bini geçiyor. Beldemize ticari ve sosyal manada artı değerler katmak istiyoruz. Mures Belediyesi’yle yaptığımız anlaşma Gazi Belediyesi’nin dünyaya açıldığının göstergesidir" diye konuştu.

Mures Belediyesi’yle birlikte sorunlara ortak çözümler bulacaklarına da değinen Kaldırım, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi. Kaldırım, "Mures’te özellikle işadamları bize büyük ilgi gösterdi. İlerleyen zamanlarda birçok ortak çalışmanın altyapısını yaptık. Gelecekte bu çalışmaların meyvesini göreceğiz" şeklinde konuştu.

Anlaşma sırasında, kendisine hediye edilen Mures Belediyesi bayrağını alan Gazi Belediye Başkanı Kaldırım, bu jeste karşılık Mures Büyükşehir Belediye Başkanı Dorin Floryan’a Türk bayrağı hediye etti.

Samsun
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 10:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?