4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gazi Belediyesi de sanal aleme 'merhaba' dedi

 E-Belediye sistemini hayata geçiren Gazi Belediyesi, düzenlenen basın toplantısı ile internet sitelerini tanıttı.

Gazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile internet sitelerini basına tanıtan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, belde halkının yaşanan gelişmelerden anında haberdar olması için sanal alemde de yer aldıklarını belirtti. Toplantıda, sitelerin işleyişi hakkında bilgi veren Başkan Kaldırım, halkın en kolay şekilde haber almasını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. "www.gazihaber.com ve www.gazi.bel.tr" olmak üzere iki adresten iletişim kurmayı sağladıklarını söyleyen Kaldırım, "Çağımız teknoloji çağı, hızla ilerleyen teknoloji karşısında hızla gelişen ve üreten bir belediye anlayışını benimsedik. Bu anlayışımız çizgisinde uzman ekiplerce hazırlanmış olan 2 internet sitemizi halkımızın hizmetine sunduk. Artık beldemiz sakinleri belediyeye kadar yorulmadan evlerinde işyerlerinde çalışmalarımızı takip etme olanağı bulacaklar" dedi.

Şikayet ve memnuniyetlerinde internet sitesi üzerinden yapılabileceğini de belirten Başkan Kaldırım, seçimlerden önce söz verdikleri kısa sürede e-belediye hizmetini sunmaya başladıklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalar ile her zaman örnek olduklarını vurgulayan Kaldırım, "Gazi Belediyesi gibi büyük kitlelere hitap eden belediyeler için olmazsa olmaz çalışmalardan biriydi sanal alemde yer almak. Bu doğrultuda uzman ekipler tarafından tasarlanmış ve güncellenmekte olan sitelerimizden www.gazihaber.com tamamı ile belediyemizde yapılan faaliyetler hakkında bilgi veriyor. Yapılan ziyaretler, alınan kararlar, birimlerin çalışmaları, spor kulübümüzün etkinlikleri ve bir çok konuda bilgi veren sitede ayrıca belde hakkında genel bilgilerde yer alıyor. Haber ağırlıklı olan siteden projeler hakkında bilgi almakta mümkün" diye konuştu.
Bir diğer site www.gazi.bel.tr’nin ise daha çok belediyenin idari yapısı, işleyiş tarzı ile ilgili bilgiler verdiğini ve belde halkına bir çok kolaylığı sunduğuna değinen Kaldırım, vatandaşların internet üzerinden vergi borçlarını öğrenebileceklerini, çözüm merkezlerine şikayetlerini iletebileceklerini söyledi. Başkan Kaldırım, şöyle konuştu:

"Gazi Belediyesi iletişim sisteminde köklü bir revizyona giderek beldeye yakışan bir teknolojiye ulaşmıştır. Öncelikle Gazi Sakinlerinin dilek, şikayet, istek ve önerileri en kısa sürede yerine gelmesi için, çözüm merkezlerimizde e-masa sistemi kurulmuştur. Gazi Sakinlerine birebir ulaşabilmek ve gerektiğinde çalışmaları bizzat kendilerine sunabilmek için, tele anket sistemi kurulmuştur. Amacımız www.gazi.bel.tr yi belediye hizmetlerinde kullanmak. Yığılan haber trafiğini ise www.gazihaber.com adresinde düzenli olarak halkımızın hizmetine sunmaktır."
Daha sonra basın mensuplarına bir sürpriz yapan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, toplantıyı canlı yayından yayınladığını söyledi. Kaldırım toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Samsun-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?