6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gazi'de kantinler denetlendi

Gazi Belediyesi zabıta ekipleri, okul kantinlerine yaptıkları denetimlerde öğrencilerin sağlığını tehdit eden bir unsura rastlamazken, öğrencilere özellikle ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan denetimlerde gıdaların öğrencilere sunuluş şekli, hijyenik koşullar, çalışanların sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığını, ürünlerin üretim ve tüketim tarihlerini kontrol ettiklerini söyleyen Gazi Belediyesi Zabıta Amiri Yakup Kır, denetimler sonucu 19 okul kantinin kontrol edildiğini ve bu kontroller sırasında öğrencilerin sağlığını tehdit eden, tarihi geçmiş ürünlere rastlamadıklarını söyledi.

Zabıta Müdürlüğü olarak denetimlerini eğitim ve öğretim yılı boyunca aralıksız sürdüreceklerini söyleyen Zabıta Amiri Yakup Kır, ailelerden de çocuklarının okudukları okullardaki kantinlerdeki olumsuz şartlar karşısında kendilerini bilgilendirmelerini istedi. Denetimlerde öğrencileri de bilgilendiren zabıta ekipleri, aldıkları ürünlerin tarihlerini kontrol etmeleri konusunda öğrencileri uyardılar.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 13:08:38
Güncelleme :26 Şubat 2008 Salı 14:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?