6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gazi'de yaşlılar hatırlandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde yemek düzenledi.

Gazi Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe AK Parti İl Başkanı Av. Ali Akyüz, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri ile çeşitli mahallelerden gelen yaşlılar katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Ali Akyüz, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'nin ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerde ömrünün sonuna kadar insan onuruna yakışır bir bakım talep etme haklarının olduğunu düşünerek faaliyet gösterdiğini söyledi.

Merkezin Türkiye'de yaşlılık sorunları üzerine birçok konuda araştırmaya başladığını belirten Akyüz, "Sorunların çözümleri ve yaşlıların refah için projeler geliştirerek geçmişimizin aynası olan yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi aktif ve yaşama bağlı kılınması için çalışmalarını planlamaktadır. Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmakta, 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63'e çıkmıştır. Son olarak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2007 nüfus sayımı sonuçlarına göre ülkemizdeki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısı 5 milyon civarında olduğu bildirilmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gazi Belediyesi Halkoyunları Grubu gösteri sundu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 12:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?