6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gaziler Günü törenle kutlandı

Samsun'da, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, gaziler alkışlar eşliğinde tören geçişi yaptı.
Cumhuriyet Caddesi Atatürk Anıtı önündeki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutan Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay İlyas Koçak, İl Jandarma Komutanı İrfan Kaya, çok sayıda mülki, adli ve askeri erkan temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


Yoğun ilgi gören törenlerde gaziler ve yakınları ellerinde Türk bayrağı ve Milli Mücadele'yi anlatan fotoğraflar taşıdı. Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen tören geçişi öncesi konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Türkiye gibi vatan olmayı hak etmiş toprak parçasının dünyada bulunmadığını kaydetti. Türkiye'nin her toprağının şehit kanı ile hamur olduğunu dile getiren Diril, "Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini kanımızdan almıştır. Dolayısıyla kuruluş günlerini değil, kurtuluş günlerini anan ve yad eden ilk ve tek devlet olma özelliği Türk milletine nasip olmuştur" dedi.


Daha sonra, Samsun Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde öğrenciler ve gaziler tören geçişi yaptı. Tören geçişinin ardından gaziler, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 19.09.2008 14:20:29

VATAN SİZE MINNETTAR ŞANLI GAZİLERİMİZ