6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Geçici görevlendirme' ortalığı karıştırdı

Samsun'da, uzman doktor açığı olduğu için doktorlar sırayla ihtiyaca göre geçici olarak ilçelerde görevlendiriliyor.

Sırası gelen Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Cem Şahan'ın da bir haftalığına geçici olarak Çarşamba ilçesine görevlendirilmesi tartışmalara yol açtı. İl genelinde uzman açığı olması nedeniyle merkezde bulunan uzman doktorların sırayla şartlara göre ilçelerde geçici olarak görevlendirilmesi yapılıyor. Merkezde görevli uzman doktorlar, ilçelerde ihtiyaca göre yasalara uygun süre zarfında görevlendirilerek, vatandaşların sağlık ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor.

Çarşamba Devlet Hastanesi'ndeki doktorun kolunun kırılması nedeniyle uzman doktor açığı olması yüzünden sırası gelen Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Cem Şahan ile birlikte 3 dahiliye doktoru Çarşamba Devlet Hastanesi'ne görevlendirildi. Bunun üzerine bazı sendikalar uygulamaya tepki gösterirken, bazıları uygulamayı diğer doktorlarla eşit muamele olarak değerlendirip doğru buldu.

Gazi Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olarak görev yapan Cem Şahan'ın sağlık sorunları nedeniyle rapor aldığı öğrenildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, oda başkanının Çarşamba ilçesine görevlendirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Oda başkanının görevlendirilmesinin hiçbir mantıklı açıklamasının olamayacağını dile getiren Bal, uygulamanın demokratik kitle örgütlerine gözdağı olduğunu ileri sürdü.

Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Ahmet Kesik ise geçici görevlendirmeyi 'demokratik tahammülsüzlük' olarak değerlendirdi. Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Ender Kökten, 'sürgün' adı altındaki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle konuştu: "Geçici görevlendirmelerin ilgili yönetmelik gereği sağlık hizmetlerinin aksadığı veya personel eksiği bulunan yerlere diğer sağlık personelleri içinde yapılmaktadır. Sendika olarak isteğimiz sağlık personeli açığının bir an önce kapatılmasıdır."

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu da geçici görevlendirmede oda başkanı ile birlikte 3 doktorun daha görevlendirildiğini, herhangi bir haksızlık bulunmadığını açıkladı.

Çarşamba Devlet Hastanesi'ndeki doktorun kolunun kırıldığını dile getiren Kasapoğlu, yapılan rutin uygulamanın 'sürgün' olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu, oda başkanının da bir doktor olduğunu, vatandaşın sağlık ihtiyacının karşılanması için görevlendirme yapıldığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 18:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet şanlı IP: 81.213.80.xxx Tarih : 22.03.2008 10:56:21

Çarşamba ilçesine yapılan görevlendirme, üstelik sadece beş günlük bir görevlendirme, diğer doktorların sesini çıkarmadan gidip görevini yaptığı bir ortamda nasıl oluyor da sürgün oluyor... Yazık bizleri bu adamlar mı tedavi edecekler. Çarşambaya sürgün diyen herkesi kınıyorum. Yazıklar olsun. Demokrat olduğunu iddia eden sendikalara da buradan insaf diyorum...