6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gelemen Tersanesi'nde durum

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Tekkeköy Gelemen Tersanesi'nde mendireklerin yapımını üstlenen firmaya yer tesliminin gerçekleştirildiğini söyledi.


Milletvekili Suat Kılıç, Tekkeköy Gemi İnşa Sanayii Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda nihayet temel atma aşamasına geldik" diyen Kılıç, "Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Güç oldu, zorlu dönemeçler aşıldı ama neticede istenen sonuç da hasıl oldu" dedi.


2003 yılında başlayan sürecin son aşamasında olduklarını ifade eden Kılıç, "Tersane mendireklerinin yapımına yönelik ihale aylar önce gerçekleştirilmişti. İşin yüklenici firması da bu süre içinde belirlendi. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı DLH Genel Müdürlüğü mendirek işini üstlenen müteahhit firmaya yer teslimini gerçekleştirdi. Mendireklerin yapımı için gereken ödeneğin 1/3'lük bölümü 2008 yılı yatırım programında hazır. Yer teslimini takiben yüklenici firma şantiye hazırlıklarını başlatıyor. Mart veya Nisan aylarında Maliye Bakanlığı'nın ülke genelinde yatırım ödeneklerini serbest bırakmasıyla birlikte projenin temeli atılacak. Yer teslimi tamamlandı, ödenek hazır" diye konuştu.


Samsun'da tersane gündeminin Tekkeköy ile sınırlı olmadığını da kaydeden Kılıç, "Tek proje Tekkeköy değil. Terme Limanı içinde tersane faaliyeti başladı. Bunun dışında yine Terme ilçemizde 3 bin 700 dönümlük bir arazinin de tersane alanı ilan edilmesine yönelik çalışmaları başlattık. Ayrıca, 19 Mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı içinde de yeni bir tersane alanı oluşturmak üzere belediyeyi harekete geçirdik. Terme'de gemi inşa faaliyeti zaten başladı. Bunu takip eden kısa vadede Tekkeköy ve 19 Mayıs'taki alanlar da faaliyete geçirilecek" şeklinde konuştu.
Kılıç, tersane ile ilgili konuların artık spekülasyon konusu yapılmaması gerektiğini, geçmişte sadece üzerinde konuşmalar yapılan bu konunun ilk kez Ak Parti döneminde hayata geçtiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 16:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?