4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Geleneksel kahvaltıda buluştular

BÜYÜK ANADOLU HASTANELERİ GELENEKSEL CUMARTESİ KAHVALTILARI

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından düzenlenen ve Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten’in de hazır bulunduğu geleneksel cumartesi kahvaltısında, Mavi Marmara Gemisi'nde yaralanan Samsun DOST-DER Başkanı Hüseyin Mutlu ve dernek üyeleri ağırlandı.

Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından her cumartesi günü geleneksel olarak düzenlenen ve doktorlar ve çalışan personelin bir araya geldiği kahvaltının bu haftaki konuğu DOSTDER Başkanı Hüseyin Mutlu ve üyeleri oldu. Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan ve İsrail'in saldırısında yaralanan Hüseyin Mutlu ile çok eskiye dayanan bir dostlukları olduğunu söyleyen Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten, "Mavi Marmara Gemisi'nde olanları basından takip ettik. Kardeşlerimizin yanında olmasak ta ruhen yanlarındaydık. DOST-DER Başkanı Hüseyin Mutlu ile eski arkadaşız. Gitmeden önce bizden de helallik istemişti, 'Gelmemek üzere gidiyoruz' demişti. Şehitler ve gaziler verdik" dedi.

Mavi Marmara'da yaşananları anlatan DOST-DER Başkanı Hüseyin Mutlu, "Yükümüz insanlıktı, yola çıkmadan önce İsrail devletinden yığınla tehditler almıştık. Normal bir insanlık mücadelesi ile ilgili bir çalışmaydı bizimki. Yükümüzün ağırlığı yetimlere gidecek olan oyuncaklardı. Tehditler karşısında geri dönemezdik, bu yürüyüş insanlık adına yapılan bir yürüyüştü, savaşmak gibi bir niyetle gitmiyorduk, sadece yardım götürüyorduk. Problem olduğu günden bu yana devlet hep yanımızdaydı. Devlet yetkililerine ve hükümete teşekkür ediyorum. Ama bu hareket siyasi bir hareket değildi, tamamen sivil insiyatifin hareketi ve uluslararası hukukla yapılamayan bir insani yardımı sivil insiyatifle götürmeye çalıştık. Bütün hedef buydu. Bir müdahale olacağını biliyorduk, şehitlerimizin kanı zayi olmadı, yerine ulaştı" diye konuştu.

Kahvaltıya TBMM Müşaviri Erdoğan Tok, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, DOST-DER Başkanı Hüseyin Mutlu, Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten, Meydan Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Talha Özdemir, Çiftlik Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Akdeniz, Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, Genel Müdür Yardımcısı Güner Armutlu, Meydan Hastanesi İşletme Müdürü Nur Sağıroğlu, Anadolu Hastanelerinde çalışan doktorlar ve DOST-DER üyeleri katıldı.

BÜYÜK ANADOLU HASTANELERİ GELENEKSEL CUMARTESİ KAHVALTILARI
BÜYÜK ANADOLU HASTANELERİ GELENEKSEL CUMARTESİ KAHVALTILARI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 11:21:05
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 18:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?