2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Gemi platformları üretilecek

Samsun'un tersane merkezi olması çalışmaları sürürken, Süveyş tipi gemi ve petrol platformları üretmek için çalışma başlatıldı.


Karadeniz'de önemli bir konumda olan Samsun'un dünyada ihtiyaç duyulan gemi taleplerinin karşılanması için merkez konumuna geliyor. İlin tersaneler merkezi olması için, bakanlık düzeyinde çalışmalara hız verildi. Samsun'un sahil şeridindeki deniz derinlik avantajı, yatırımlar için Samsun'u cazibe merkezi haline getirdi, tersane merkezi olma yolunda da ön plana çıkardı. Yatırım programı kapsamında 10 büyük tersane alanından 6'sının yer tahsisi Samsun'da yapılırken, 4 tersane alanın ise tahsis işlemleri
halen devam ediyor. Bölgeye ekonomik canlılık kazandıracak olan tersane projeleri istihdam açısından da büyük önem taşıyor.


Yatırım programında Samsun'un gemi üretim merkezine elverişli olması nedeniyle 170-180 bin DWT Süveyş tipi gemiler ve petrol platformları üretmek için çalışmalar hızlandırıldı. Tahsisi yapılan Terme Tersanesi'nde ilk gemi yapımı tamamlandı. Devlette tersane yatırımlarına gerekli kolaylığın sağlanması için yatırımcının önünü arsa tahsisi, mendirek yapımı gibi konular da açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 11:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?