3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Gemileri o karşılıyor!

Karadeniz'de yük taşımacılığı yapan ve Samsun Limanı'na gelen yerli ve yabancı gemileri Samsun'da Batı Park'ta bulunan Amazon heykeli karşılıyor.

Samsun'da Batı Park Amazon Adası'nda bulunan savaşçı kraliçe Amazon heykeli Samsun'a gelen gemileri karşılıyor.

2008 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 12.5 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğindeki Amazon heykelinin sağına ve soluna da aslan heykelleri yapılıyor. Elinde mızrağı ve kalkanı ile büyük ilgi gören Amazon kraliçesi, Antik Çağ'da gemicilere yol gösteren efsanevi Rodos heykelini andırıyor.

Amazonların, M.Ö. 1200 yıllarında yaşayan efsanevi kadın savaşçılar oldukları bilinirken, şimdiki adıyla Terme çayı olan Thermedon kıyısında kurdukları Themistyra kentinde yaşadılar. Kullandıkları okların yaylarını çekebilmek için kadınların çocuk yaştayken sağ göğüslerini kestikleri ve bu yüzden kendilerine 'memesiz' anlamına gelen 'Amazon' adını verdikleri iddia ediliyor. Batı Park'ta bulunan 12.5 metrelik dev Amazon heykelinin de sağ göğsü sol göğsüne oranla düz duruyor.

Dev heykelin sağına ve soluna devasa boyutlarda aslan heykelleri yapılırken, yine Amazon Adası'nda balmumu heykellerden oluşan bir müze yapılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2011 Pazartesi 17:52:21
Güncelleme :21 Kasım 2011 Pazartesi 18:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?