2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Genç: Canik bizim sevdamız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik için atılan her adım, yapılan her projenin kendisini heyecanlandırdığını belirterek, “Çünkü, Canik bizim sevdamız" dedi.


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karşıyaka Mahalle sakinlerine, eğitim ve kültür alanında ilçeye kazandırılan projeler hakkında bilgi verdi. Her şeyin başının eğitim olduğunu belirterek, eğitimin önemine değinen Başkan Osman Genç, "Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan problemlerin temelinde eğitim yatmaktadır. Gelişmiş ülkelere bakıldığında eğitimle ilgili hiç bir problemi kalmamıştır. Gelecek olarak gördükleri çocukların eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlamışlardır. Biz de ilçemizin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimizin en iyi eğitim almaları için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Canik'in tarihinde 6 tane okul bulunurken, 5 yıllık zaman dilimiz içerisinde 8 tane eğitim yuvamızı merkezi hükümetimiz ve ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çocuklarımızın hizmetine sunduk. Bu gurur hepimizindir. Eğitimde hedefimiz, çocuklarımızın en iyi alacakları tekli eğitime geçmektir" diye konuştu.


Eğitimin; aile, okul ve çevre olmak üzere üç öğe üzerinde yükseldiğini, bu üç öğeye de çok büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Osman Genç, "Erkek çocuklar babayı, kız çocukları ise anneleri kendilerine model olarak alırlar. Bu nedenle anne ve baba kendilerini çok iyi yetiştirmeli. Belediye olarak sağlıklı yeni nesillerin yetiştirilmesi adına geçtiğimiz yıllarda mahalle mahalle tüm ilçemizde Rehberlik Araştırma Merkezimizle (RAM) baba eğitimleri verdik. Sosyal Tesislerimizde de anne eğitimleri verdik. Eğitimin önemini bilen eğitimci bir belediye başkanı olarak, Canik'in kurtuluşunun eğitimle olacağını biliyorum. Bu nedenle göreve geldiğimizin ilk günü eğitime verdiğimiz önem ve destek hala ilk günkü gibi artarak devam ediyor" şeklinde konuştu.


Canik'te her alanda hayata geçen projelerin kendilerini heyecanlandırdığına dikkat çeken Başkan Osman genç, şunları söyledi: "Canik'te doğup, Canik'te yaşayan birisi olarak, Canik sevdamız hiç bitmedi. Doğup büyüdüğümüz ilçemize hizmet etmeyi kendimize görev biliyoruz. Bu görev bilinci içerisinde kamu, özel sektör ve belediyemizin öz kaynakları ile Canik'e kazandırdığımız tüm projeler, bizleri heyecanlandırıyor. Çünkü kazanan Canik ve Canikliler oluyor. Canik sevdamız, ilk günkü aşk ve heyecanla devam ediyor. Bu aşk ve heyecan, Canik'i Karadeniz Bölgesi'nde parmakla gösterilecek kent konumuna getirecektir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?