2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Genç çevrecilerden yürüyüş

Samsun'un Bafra İlçesi Altınkaya Anadolu Lisesi Çevre Kulübü tarafından "Göller Yoksa Yaşam da Yok" yürüyüşü yapıldı.

"5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası" sebebi ile yapılan etkinlik 19 Mayıs Parkı'nda başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş esnasında toplulukta bulunanlar, "Suyu Korumak Görevimizdir", "Göller Yoksa Yaşam da Yok", "Doğaya Uyum Doğaya Saygı" sloganları attılar.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencisi Ahmet Kutsi Günaydın yaptığı basın açıklamasında, "Geç olmadan felaketin farkına varalım. Yaşadığımız Bafra'da ve çevremizde sularımız, göllerimiz çığlık atıyor. Su cenneti Bafra'da doğal içecek su bulamayacak ve çamaşırlarımızı dahi yıkayamayacak durumdayız" dedi.

Kızılırmak'ın, kamu kuruluşlarının ve özel fabrikaların kimyasal atıkları ile zehir kustuğunu ileri süren Kutsi Günaydın, "Ya balık göllerimiz. 580 ton sazan 10 tona, kefal ve sudak sıfır tona düşmüştür. Biz çocukların geleceğine, çare üretecek olan sizlerin, gölleri yaşatmak konusundaki mücadelemize öncülük edeceğinizi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşe Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Çevre Kulübü Öğretmeni Naim Okay ve öğrencileri, Eğitim-İş Genel Merkez Basın-Yayın Genel Sekreteri Onur Gündüz, Bafra Eğitim-İş Bafra Temsilcisi Oğuzkan Sarıoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu Çevre Kulübü Rehber Öğretmeni Selami Evecen ve Öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı İsmail Tabak-Üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?