2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Genç girişimcileri geliştirme semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa düzenlediği "Genç Girişimcileri Geliştirme Semineri" gerçekleştirildi.


OMÜ ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ahmet Dursunoğlu, PROGEM Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Hacıbekaroğlu ve öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, girişimcilikle ilgili düzenlenen seminere katılımın bu derece yüksek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Farklı fikirlerin hayata geçirilmesinin iş hayatında öneminin büyük olduğuna değinen Bulut, öğrencilerin mezuniyet sonrası orijinal projeler geliştirmesi gerektiğini belirtti.


KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ahmet Dursunoğlu, Türkiye'de girişimciliğin söylenildiği gibi gelişmiş olmadığını, insanların çalışma sahasının oluşturulmasını devletten beklediğini söyledi. Türkiye'de özel girişimciliğin ne yazık ki dünya ortalamasının çok altında olduğunu belirten Dursunoğlu, bu tanıtım toplantıların yanında 15 ile 30 kişilik öğrencinin katılacağı geliştirme programları yapacaklarını ifade etti.


PROGEM Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Hacıbekaroğlu ise katılımcı sayısının yüksekliği OMÜ'nün girişimciliğe verdiği değerin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?