2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Genç hakkında suç duyurusu

MHP Canik Belediye Başkan Adayı Şefik Yazgı, Canik Belediye Başkanı ve Adayı Osman Genç hakkında, ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Canik İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen eski Canik Belediye Başkanı ve MHP Canik Belediye Başkan Adayı Şefik Yazgı, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı Osman Genç hakkında iddialarda bulundu. Yüzlerce sayfadan oluşan klasörler hazırlayan Avukat Şefik Yazgı, Başkan Genç hakkında 25 ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını, bunlardan en önemlilerden bir tanesinin Canik Meşe Tesisleri'nin yapımı sırasında tespit ettikleri kamunun 2 milyon 500 bin TL
zarara uğratılması olduğunu iddia etti.


2005-2006 yılında yapımı süren Meşe Tesisleri'nin ilk ihalesinin yüzde 40 kırımla 500 bin TL'ye ihale edildiğini, ihaleyi bir firmanın kazandığını, mevcut yönetim tarafından ise ihalenin iptal edildiğini belirten Yazgı, tesisin 3 milyon TL, ellerindeki evraklara göre 70 firmaya 252 başkanlık oluruyla yaptırıldığını öne sürdü. Bu tür inşaatların mutlaka ihale edilmesi ve tek bir firmaya yaptırılması gerektiğini vurgulayan Yazgı, "O dönemde Belediye Başkanı yaklaşık 20 bin TL tutarındaki ödemeleri yapma
yetkisine sahip. Bu yetki kullanılıp, tesis 252 başkanlık oluru kullanılarak 70 ayrı firmaya yaptırılmış gözüküyor.

İlk ihaleye göre 2 milyon 500 TL, Başkan Osman Genç'in belediye olarak bastırdığı kitapçıkta yer alan 10 milyon TL proje tutarına göre de kamu 9 milyon 500 bin TL zarara uğratılmıştır. Cumhuriyet Savcılığı'na iddialarımızla ilgili tüm belgeleri sunuyoruz ve suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.
Belediye Başkan Adayı Şefik Yazgı, partililerle Samsun Adliyesi'ne gelerek iddialarla ilgili hazırladığı belgelerin yer aldığı dosyaları Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canikli IP: 94.120.183.xxx Tarih : 5.03.2009 13:43:21

evet sonunda gerçekler belgelerle halka sunuldu ve bu soruşturmanın sonuçlarını ilerleyen günlerde hepbirlikte göreceğiz ve yetimin fakirin hakkını yiyenlere 29 mart sabahında güle güle diyecektir canik halkı....gün gelir hesap döner keser döner sap döner,hesap zamanı gelmiştir ve hak yiyenler bu dünyada da oteki dünya da da hesap verecekler..