4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Genç hemşire kansere yenildi

GENÇ HEMŞİRE KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (OMÜ) hemşirelik yapan ve kanser yüzünden 26 yaşında hayatını kaybeden Meryem Yıldız, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hemşirelik bölümünü bitirdikten sonra 2008 yılında OMÜ Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde göreve başlayan Meryem Yıldız (26), 1.5 yıl hastaların sağlıklarına kavuşması için çalıştı.

Bu sürede personel ve hastalar tarafından çok sevilen Meryem hemşire, görevi başında rahatsızlandı. Yapılan tetkiklerinde böbrek kanseri olduğu tespit edilen hemşire, görevini bırakarak aynı hastanede kanser tedavisi görmeye başladı. Bir yıldır Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nde tedavi gören genç hemşire, hayatını kaybetti.

OMÜ Tıp Fakültesi bahçesinde düzenlenen törenle genç hemşire arkadaşları tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr.. Mustafa Sümbül, Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Çelik ve hemşirelerin katıldığı törende, genç hemşirenin ailesine başsağlığı dilendi ve memleketi Rize'ye toprağa verilmek üzere gönderildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, eski bir personellerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

GENÇ HEMŞİRE KANSERE YENİK DÜŞTÜ
GENÇ HEMŞİRE KANSERE YENİK DÜŞTÜ
GENÇ HEMŞİRE KANSERE YENİK DÜŞTÜ
GENÇ HEMŞİRE KANSERE YENİK DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 16:45:01
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 18:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?