6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Genç izcinin ata için gözyaşları

Samsun'da Atatürk'ü anma törenleri sırasında duygulanan genç izci, protokolün karşısında kendini tutamayarak ağladı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 70. yılı nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nde tören düzenlendi. Törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yavuz Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saat 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sırasında Atatürk Anıtı önünde izci selamı ile saygı duruşunda bulunan Tülay Başaran Anadolu Lisesi 10-F öğrencisi Nazlı Akyol (16), gözyaşını tutamadı. Protokolün karşısında izci selamı vererek duran öğrenci, saygı duruşu boyunca ağladı. Ata'yı çok sevdiğini ve çok duygulandığını belirten Akyol, "Her Türk genci gibi ben de Ata'yı çok seviyorum" dedi. Konuşurken de gözyaşını tutamayan öğrenci, arkadaşlarına sarılarak ağlamasını sürdürdü. İzci öğrenciyi arkadaşları ve öğretmenleri teselli etti.


Anma programı Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Büyük Önder Atatürk'ün hayatı ve kurtuluş mücadelesi hakkında bilgiler verdi. Samsun İlkadım Ondokuz Mayıs Lisesi öğrencilerince "Ata'ya Güzelleme" tiyatro oyunu sergilendi. Kurtuluş mücadelesi ve Atatürk'ün anlatıldığı oyun sonunda öğrenciler, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na Türk bayrağını teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emir AKYOL IP: 88.227.56.xxx Tarih : 10.11.2008 22:07:54

Bu sevgi ve duygu seli hepimizin içinde.. Yeğenim ve bunun gibi gençler olduğu sürece Atatürk sevgisi sel olup akacaktır.. Senin açtığın yolda hiç durmadan yürüyeceğimize AND içiyor saygı ve sevgi ile anıyoruz ULU ÖNDER ATA'mızı...