4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Genç kadına gasptan 2.5 yıl hapis

GENÇ KADINA GASPA TEŞEBBÜSTEN 2.5 YIL HAPİS

Samsun'da maskeli ve silahlı olarak bir marketten para gasp etmek istediği iddiasıyla tutuklanan genç kadın 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde 2 yıl önce meydana gelen olayda, İlknur O.(36) ve Ahmet Ş.(41), yüzlerine maske geçirip ellerinde silahla Hasan A.'ya (33) ait markete giderek burada para gasp etmek istediler. Ancak, market sahibi gaspçılara direnince aralarında boğuşma yaşandı. Otomobille olay yerinde kaçarken kaza yapan zanlılar, kaçmayı başarmasına rağmen yaklaşık 2.5 ay önce yakalanarak tutuklandılar. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Ahmet Ş. ile İlknur O.'nun yargılanması

sona erdi. Mahkeme heyeti İlknur O.'yi gaspa teşebbüs suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve aldığı ceza miktarı ile dosyanın Yargıtay aşamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Ahmet Ş. ise gaspta teşebbüs suçundan 2 yıl 6 ay, mala zarar vermek suçundan 1 yıl 3 ay ve silah suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 16:48:03
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 17:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?