6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gençler gitmesin diye fabrika kurdu

İlçe istihdamına katkıda bulunup bölge gençlerinin göç etmelerine engel olmak isteyen Bafralı Metin Erol, 73 yaşında fabrika kurdu. Erol, 1 milyon YTL yatırımla kurduğu un fabrikasını önümüzdeki günlerde faaliyete sokmaya hazırlanıyor.
İki yıl içinde yapacakları 700 bin YTL'lik ilave yatırımla tesisi daha da büyüteceklerini açıklayan Erol, fabrikada saatte 100 ton un üreteceklerini söyledi. Bafralı işadamı Erol, "İmkânı olan herkes gençlere iş olanağı sağlayacak yatırımlar yapmalı. Ben değirmencilikten geliyorum. Anladığım ve bildiğim tek iş de bu. Bölgemde gençlerin iş bulmak için gurbete gitmelerini hep içim sızlayarak izledim. Daha fazla dayanamadım ve birkaç kişiyi gurbet yolundan çevireyim diye 73 yaşında fabrika kurdum" açıklamasını yaptı. Türkiye'de fabrika kurmanın zor olduğuna da dikkat çeken Erol, "Devletin merdivenleri çok dik, böyle olunca çıkmak zorlaşıyor ve girişimci yatırım yapmaktan kaçıyor" dedi.

Yeni yatırımlarımız da olacak

Metin Erol, un fabrikasında ilk etapta 50'şer kiloluk paketlerde üretim yapacaklarını söyledi. Üç yıl içinde de yapacakları ilave yatırımlarla ürünün bakkal ve marketlerde satılabilmesi için kiloluk paket üretimine geçeceklerini anlatan Erol, "Paketleme ve stoklama için yapacağımız silolar için ilave olarak 700 bin YTL daha yatırım gerçekleştireceğiz. Fabrikada şu anda 15-20 işçi çalıştırmayı planlıyoruz. Ama zaman içinde yapacağımız ilave yatırımlarla hem tesisi geliştireceğiz hem de çalışan sayısını artıracağız" dedi. Erol, yatırımlarının sadece un fabrikası ile sınırlı kalmayacağını, farklı alanlarda yatırım yapmak için araştırmalar yapacaklarını kaydetti.

Referans
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?