4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gençlere can simidi

ÖZEL İDARE'DEN GENÇLERE CAN SİMİDİ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan "Gençlere Can Simidi Projesi"nin sözleşmesini imzaladı.

116.030.80 avro bedelli ve yüzde 90'ı hibe (104.427.72 avro) olarak Avrupa Birliği kaynakları tarafından desteklenecek olan projenin hibe sözleşmesi, Ankara'da Samsun İl Özel İdaresi Adına Genel Sekreter Aslan Karanfil ile Merkezi Finans İhale Birimi yetkilileri arasında imzalandı.

Projenin istihdama destek sağlamak amacıyla hazırlandığını söyleyen Karanfil, "Hazırladığımız bu projeyle Özel İdare olarak bölgedeki işgücü piyasasında nitelikli iş bulmaya çalışan genç işsizlerin iş bulmalarının desteklenmesi yoluyla istihdamlarının artırılmasını amaçladık" dedi.

Projenin uygulama sürecine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Turizm Derneği'nin destek vereceğini belirten Karanfil, projenin hedef kitlesinin İŞKUR'a kayıtlı, 18 -25 yaş arası, en az ilköğretim veya ilkokul mezunu, cankurtaran eğitimi almasında sağlık engeli bulunmayan 24 gençten oluştuğunu ifade etti.

Proje kapsamında sağlanacak istihdamın en az yüzde 30'unun kadın olması gerektiği bilgisini veren Karanfil, "24 işsiz gence cankurtaran olmalarına yönelik mesleki eğitim vermek ve böylece bu gençlerin nitelikli iş bulmalarının önünü açmak, 3. yüksek büyüme potansiyeline sahip bir alanda önemli bir hizmet boşluğunu doldurarak ildeki mesleki eğitim çeşitliliğini artırmak da projemizin özel hedefleri arasındadır" diye konuştu.

10 ay sürecek olan proje eğitiminde 28 saat bronz cankurtaran, 28 saat ise saat gümüş cankurtaran eğitimleri olmak üzere toplamda 112 saat eğitim verileceğini belirten Karanfil, "Eğitim 10 ay sürecek. Bu süreç sonrasında cankurtaran belgesi almaya hak kazanmış gençleri istihdam edecek olan kurumlar, başta turizm işletmeleri, oteller, yerel yönetimlerdir. Bu anlamda da tüm Samsun halkı, yerli ve yabancı turistler mesleğin hizmet alıcısıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 12:50:04
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 13:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?