3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Gençlere yeni iş fırsatı

Tüm Baca Teknikerleri ve Zanaatkarları Merkez Federasyonu (TBTZMF) Başkanı Can Çetin, "Türkiye, Dünya çapında en kirli 38 ülkenin içinde bulunuyor. Bu listede insanlarının yiyecek ekmeği olmayan ülkeler var. Yıllık 400 ile 600 arası insanımız karbonmonoksit zehirlenmesinde hayatını kaybediyor. Karbonmonoksitin fazlası öldürüyor, azı süründürüp öldürüyor" dedi.

Baca yapı formu, baca temizliği, baca içi yakımı, baca statik hesapları, bacanın yerleşim sistemleri, baca kalitesi, baca yangın uzmanlığı, bacadan çıkan atık gazların tesisi, bacadan ve atık gaz sistemlerinden çıkan atıkların ölçümü, ısınma amaçlı, sıcak su ve hava ihtiyaçlarını giderme amaçla kullanılan yanma merkezlerinin bakımı, kontrolü, temizliği ve atık gaz ölçümü gibi konuların Türkiye'de gelişmesi için Türkiye'de 2006 yılında çalışmalara başlayan ve 5 dernekten oluşan TBTZMF 2008 yılında hizmete  girdi.

TBTZMF, üyesi olduğu Avrupa Baca Zanaatkarları Konfederasyonu ve uzman eğitmenleri bünyesinde bulunduran UMFÖN E.V ile birlikte Türkiye'de bulunan düzensiz ve bacasız yakıt cihazlarını Avrupa uyum yasaları çerçevesinde yenilik ve tedbirlerin, gerekli çalışmalarla atık havayı minimum düzeye indirerek, kullanılan yakıt cinslerini ve aynı zamanda yer altı kaynaklarının da verimli kullanılarak tasarruf edilmesini sağlıyor.

TBTZMF, bu konuda öncü ülke solan Almanya'yı örnek alarak yapacağı eğitimlerle Türkiye'de 5 bin kişinin meslek sahibi olmasını planlarken, bu zamana kadar toplam 5 ilde mesleki eğitim kursları düzenledi.

Samsun'da EMŞAV'ın salonunda düzenlenen mesleki eğitim kursuna bay ve bayanlardan oluşan 38 kişi katılırken, TBTZMF Başkanı Can Çetin, TBTZMD Samsun Şube Başkanı Rıza Duvan ve UMFÖN E.V Başkanı Olaf Goldschmedt kursiyerlere çeşitli konularda eğitmenlik yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2011 Cumartesi 18:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?