6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gençlik evleri kuruluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü proje kapsamında çeşitli mahallerde 'gençlik merkezleri' kurularak gençlerin istihdama kazandırılması planlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi, 'sosyal belediyecilik' çalışmaları kapmasında 'Gençlik Merkezi Projesi' geliştirdi. Meslek sahibi olmayan, vakitlerini kahvehane, köşe başları olarak tabir edilen yerlerde geçiren gençleri hedef alan merkezde, çeşitli kurslar düzenlenecek, eğitim verilecek ve gençlere sosyal destek sağlanacak.
Büyükşehir Belediyesi olarak rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra, hükümetin sağladığı yasal imkanlar sayesinde artık sosyal projelere yönelebildiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uzun zamandır belediyelerinin modern huzurevi yapımı, yaşlılara evinde bakım gibi projelerin yürütüldüğünü ve sokak çocuklarının rehabilitesi gibi projelerin önemsendiğini kaydetti. 

Gençlik Merkezi Projesi'nde uygulama aşamasına geldiklerini belirten Yılmaz, birçok mahallede merkezlerin oluşumu sağlayacaklarını, gençlerin eğitimi için merkezin tüm imkanları kullanarak hizmet vereceğini kaydetti. Yılmaz, "Birçok işsiz gencimiz meslek sahibi değil. Bir meslekleri olmadığı için işte bulamıyorlar. Bu merkezlerde gençlerimizin eğitimini sağlamayı hedefliyoruz. Kahvehaneye giden, köşe başlarında bekleyen gençleri bu merkeze çekmeyi planlıyoruz" dedi. Yılmaz, pilot mahallerin tespit edildiğini, il merkezinde gençlik merkezlerini yaygınlaştırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?