6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Gençlik ve Fetih Gecesi' kutlandı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, dünya ve Türk tarihinde bir dönüm noktası olan, bir çağı kapatıp bir çağ açan İstanbul'un fethinin 555. yılı, Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 'Gençlik ve Fetih Gecesi'yle kutlandı.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen ve İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gürsu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, daire amirleri, siyasi parti mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı Gençlik ve Fetih Gecesi'nde konuşma yapan Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Seyfullah Yüksel, "Türk ve dünya tarihi açısından önemli olan, dünyanın en önemli ve en güzel şehri İstanbul'un fethinin 555. yılını kutlamak için bir araya geldik. Çeşitli topluluklardan oluşan Osmanlı idaresinin Türk olması, aynı zamanda İstanbul'un fethi ile çağ kapatıp çağ açan millet olmamız bizim için mutluluk vericidir. Yüksek tarih bilinciyle yetişen Atatürk gençliği, asırların mirasına sahip çıkacaktır" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra kutlamalar, Samsun Tarım Meslek Lisesi Öğretmeni Sebahattin Hafızoğlu'nun söylediği türkülerle devam etti. Kutlama programı, Amasya Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?