4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Genç'ten bayanlara hediye

BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bayanlara jest yaparak, ismini '8 Mart' verdiği Eğitim ve Kültürevi'ni törenle hizmete açtı.

Belediyeevleri Mahallesi'nde bulunan Canik Belediyesi hizmet alanında, bayanların sosyal, kültürel, eğitim, spor ve ev ekonomisi alanında kullanabileceği 8 Mart Eğitim ve Kültürevi'nin açılışı gerçekleştirildi. Bayanlara yönelik hizmetlerini sürdüren Canik Belediyesi, oluşturduğu hizmet binasında uzman personel gözetiminde bayanların sosyal, kültürel, eğitim ve ev ekonomisi alanında yapacakları faaliyetlerine katkı sağlayacak. Canik İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, kamu kurum ve kuruluş, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, çok sayıda bayanın katıldığı açılış töreninde renkli görüntüler yaşandı.

"Kadınlar Baş tacımız" sloganıyla çalışmalarını yürüten, sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara öncelik veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı açılış konuşmasında, toplumu yönlendiren, şekillendiren hanımların hizmetine sunulacak 8 Mart Eğitim ve Kültürevi'nin topyekun kültürde bir dönüşümün ve gelişimin ayak izleri olacağını kaydetti. Başkan Genç, kadınlara özel bir günde çok özel bir hizmeti hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hanımların sorunlarının ve sıkıntılarının toplumla paylaşıldığı önemli bir gün olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Toplumu oluşturan ve toplumu ayakta tutan ailedir. Aile'nin ise bel kemiğini kadınlar oluşturur. Dünyadaki her şey, kadının dokunması ile güzelleşir ve anlam bulur. Canik'teki değişimi ve gelişimi en iyi idrak eden ve bizlere en büyük katkıyı sağlayan kuşkusuz ki, hanım kardeşlerimdir. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizlerde onlara layık olabilmek ve onların sosyalleşerek mutlu olabilmelerini sağlamak için kadınlarımıza özel güzel bir hizmeti anlamlı bir günde hizmetine sunuyoruz. Hedefimiz değişime en açık kitle olan kadınlarımızın sorunlarının özüne inerek sıkıntılarını ve sorunlarını çözüp onları mutlu bir birey haline getirmek. Bunun içindir ki açılışını yapacağımız 8 Mart Eğitim ve Kültürevi bütün bu ihtiyaçlara cevap verebilen örnek bir projedir" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "İnşallah her şeyiyle eşit bir topluma doğru, bu tür sosyal adımlarımızı daha sık atarız. Bu açılışı son derece anlamlı buluyorum" açıklamasını yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise kadınların eğitimi ile toplumun değişeceğini, bunun için ise her kadının üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi. Koç, "Kadınlar olarak talep eden olmalıyız. Bizler için yapılan her türlü hizmete rağbet göstermeliyiz ki açılışını yapacağımız kültür merkezleri gibi daha nice hizmetlere ulaşalım" diye konuştu.

Canik İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan ise, "Kadını bir insan olarak ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın özüne yerleştiren bir toplum olacağız. Buradan hareketle Canik Belediye Başkanı Genci, bu özel, anlamlı günü böyle bir hizmetle taçlandırdığı için iftihar ediyor, tebrik ediyorum" konuşmasıyla katılanlara hitap etti.

Protokol üyeleriyle birlikte 8 Mart Eğitim ve Kültürevi'nin açılışını yapan Başkan Genç, kültürevini katılanlara gezdirerek tanıttı. Açılışın ardında Canik Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve protokol üyeleri burada Dünya Kadınlar Günü pastasını keserek hanımların mutluluklarına ortak oldu. Salonu dolduran hanımlar ise Başkan Genç'e hanımlar için yaptığı hizmetlerden ve desteklerden ötürü teşekkür ederek bu özel günü gönüllerince doyasıya kutladı.

BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ
BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ
BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ
BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ
BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ
BAŞKAN GENÇ'TEN BAYANLARA 8 MART HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:43:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 18:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?