2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Genç'ten Mübadele Derneğine Ziyaret

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği'ni ziyaret etti.


Türkiye'nin farklı kültürleri bünyesinde barındırdığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu varlığın ise Türkiye'deki kültür zenginliğinin en güzel örneği olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'de kültür farklılıklarının beraberinde bir çok zenginliği de beraberinde getirdiğini belirten Başkan Osman Genç, "Kültürel zenginliğimiz tarihimize bir mozaik gibi işlenmiş.

Bu görüntünün yıllardır bir arada yaşaması ise dünyaya örnek olmuştur. Herkes yaşadığı yerde kültürünü mutlaka yaşatmalı. Böyle olursa kültürün anlamı ortaya çıkar. Eğer kültür yaşatılmazsa kültürümüze zenginlik katamayız. Bu zenginlik Canikimizin gelişmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Tüm sivil toplum kuruluşlarına imkanlarımız dahilinde gerekli desteklerimizi verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.


Canik'in eskiden yaşadığı sorunları çözüme kavuşturduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Artık aydınlık gelecek Caniklileri bekliyor. Çünkü artık gelecekte nasıl bir Canik istiyoruz, onu planlıyoruz. Bunu da sizlerden aldığımız güç ve kuvvetle yapıyoruz. Artık Canik, Karadeniz Bölgesi'nde eğitim, sağlık, kültür ve turizm üssü haline geliyor. Canik'te inşa edilecek 5 yıldızlı otellerle Samsun'un konaklama ihtiyacını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Mustafa Geçer ise 29 Mart yerel seçimlerinde Başkan Genç'e başarılar diledi ve seçim sonrası yeni dönemde birçok ortak çalışma yapacaklarını kaydetti.
Geçer, Başkan Osman Genç'e Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları'nı içeren bir kitap hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?