5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Geri saat uygulamasına tepki

Saatlerin 26 Mart 2006 Pazar günü 1 saat ileri ve 29 Ekim 2006 Pazar tarihinde 1 saat geri alınmasına yönelik uygulamaya tepki geldi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 'çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınmasıyla gün ışığından daha fazla yararlanmak, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlamak ve akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebini azaltmak' amacıyla yapılan uygulamada geri saat uygulamanın yanlış olduğu belirtildi. Samsun Barosu avukatlarından emekli Albay Haşim Yıldız, geri saat uygulamasının bütün Türkiye'yi karanlığa gömdüğünü ifade etti. Geri saat uygulamasının biran önce kaldırılmasını isteyen Yıldız, bu konuda hükümeti göreve davet ettiğini söyledi. 

Geri saat uygulamasının 70 milyon insana zarar verdiğini öne süren Yıldız, "Geri saat uygulaması ile insanlar çalışma yerlerinde her gün karanlığa mahkum ediliyor. Geri saat uygulaması tasarruf yerine milyonlarca dolar israfa sebep olmaktadır. Masum insanlar güneş ışığı yerine karanlığa gömülmektedir. Bu uygulamadan hemen vazgeçilmeli. İleri saat uygulamasın biran önce geçilmeli. İleri saat uygulaması ile erken işe başlayanlar güneşin doğuşu ile saat 09.00 arasında geçen kış aylarında 2 saat yaz aylarında ise 4 saat olan tembellerin uyku saatine de tarihe mal etmiş ve milletçe dinamizme kavuşmuş olacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 18:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?