2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Gezi tekneleri ilk turuna çıktı

Samsun'da vatandaşların denizle kucaklaştırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında gezi teknesi ilk turuna çıktı.

Sahil Yolu'nda yapılan düzenlemelerin ardından, Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların denizden daha çok faydalanmaları amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile Öz-As Mavi Tur arasında anlaşma yapıldı.

Anlaşma gereği Öz-As Mavi Tur Sahil Yolu'nda bulunan iskeleyi 49 yıllığına kiralandı. İskelenin yapımının 4 ay sürdüğünü söyleyen Öz-As Mavi Tur İşletme Sahibi Bekir Aslantürk, "3 gezi teknemiz ile bugün ilk kez Samsun halkına deniz turuyla hizmet edeceğiz. Teknemizde meşrubat çeşitlerinin yanı sıra, balık ızgarada yapacağız. Bu konuda bize desteklerinin esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a yürekten teşekkür ederim. Yılmaz'ın katılımıyla 15 gün içerisinde resmi açılışını yapmayı planlıyoruz" dedi.

Teknedeki bilet fiyatlarını ise üniversite öğrencilerinin belirlediğinin altını çizen Özaslan, teknede gidiş-dönüş fiyatının ise sadece 5 TL olduğunu ifade etti.
Güneşli havayı tekne gezisi ile denizin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar, "Uygulamadan son derece memnun olduk. Bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerekir. İlerleyen zamanlarda deniz taşımacılığın yapılmasını da istiyoruz." dediler.
Yaklaşık 1 saat süren tekne gezisi, limanların çevresinde yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 23:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?