6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gıda OSB 2010'da açılacak

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tekkeköy ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) parsellerini kısa zamanda yatırımcılara tahsis edeceklerini ve OSB'nin 2010 yılında faaliyete geçeceğini söyledi.

Gıda OSB yönetim kurulu toplantısı, Tekkeköy ilçesi OSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Güzeloğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, OSB Bölge Müdürü Sinan Turgut ve Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Özer katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un ekonomik ve sosyal gelişmesi adına büyük bir katkı sağlayacağına inandıkları Gıda OSB'nin, Türkiye'deki kurulu ve kurulan ihtisas organize sanayilerinden biri olacağını kaydetti.

Samsun'da Gıda OSB'nın Türkiye'ye örnek teşkil edeceğine inandıklarının altını çizen Güzeloğlu, "Tekkeköy ilçesinde kurulan Gıda OSB, 45 metre hektarlık alanda hızlı bir şekilde yasal alt yapısı teşkil edilmesiyle birlikte, 2007 yılı Nisan ayında müteşebbis heyet ve yasal alt yapısı oluşturuldu. Sanayicimize; yatırım, üretim ve istihdam için sunabilmek açısından alt yapı mühendislik hizmetlerinin, buna bağlı üretim ve ekonomik giderleriyle alt yapı mühendislik ihalesini tamamlamak üzere toplandık. İmar ve parsel planları bitti. Bugünde, alt yapı mühendislik ihalesi ve ardından 2009 yılı ilk 3 ay içerisinde yapılacak olan mühendislik hizmetlerinin bitmesinden sonra çok çabuk alt yapı hizmetlerinin yapımına başlayacağız. Bu çerçevede 2009 yılı bu çalışmalarla bitireceğiz" dedi.

Gıda OSB'de bulunan 41 adet parselde alt yapı ve mühendislik hizmetlerinin bitmesiyle birlikte Türkiye genelinde yatırımcıları davet edeceklerinin altını çizen Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Gıda OSB'de başvuruları yapacak olan yatırımcılara parsel tahsisi yapacaklarını ifade etti.

Yatırımcılara yapılan tahsislerle alt yapı hizmetlerinin yapılmasının eş zamanlı ve birbiriyle uyumlu olacağına dikkat çeken Güzeloğlu, "Sanayi parselini tahsis ettiğimiz yatırımcımız, üreticimiz, sanayicimiz, kendi tesisindeki alt yapı çalışmasının bitmesiyle birlikte kendi üretim alanlarını da yapacak. Gıda OSB'yi, 2010 yılında üretime geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:38:49
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 18:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?