6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gıda OSB'de arsa tahsisi martta

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun-Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırımcılara arsa tahsisine mart ayında başlanacağını açıkladı.

Samsun-Gıda Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında açıklama yapan Vali Güzeloğlu, 25 Kasım 2005 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinatör başkanlığında yer seçimi çalışmalarına başlanan Samsun-Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkisinde 45 hektarlık alanın uygun görülmesi sonrasında aynı alanın Mayıs 2006'da yapılan jeolojik-jeoteknik zemin etütlerinin uygun bulunduğu ve 2 Şubat 2007 tarihinde ÇED olumlu belgesinin alındığı bilgisini verdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 13 Nisan 2007 tarih ve 3909 sayılı yazısı ile Gıda Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün imzalandığını ve bölge müteşebbis heyetinin oluşturulduğunu anlatan Vali Güzeloğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 10 Eylül 2007 tarih ve 9954 sayılı yazılarında, Yüksek Planlama Kurulu'nun 29 Ağustos 2007 tarih ve 2007/61 sayılı kararıyla Samsun-Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nin 450 bin YTL ödenek ve 45 hektar karakteristiği ile bakanlığın 2007 yılı yatırım programına 'yeni proje' olarak dahil edildiğinin bildirildiğini ifade etti.

Valiliklerince sürdürülen çalışmalar sonucu bölgenin kurulacağı toplam 456 bin 696 metrekare yüzölçümlü arazinin devir işleminin yapılacağı Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nün 12 Aralık 2007 tarih ve 6947 sayılı yazısı ile bildirildiğini dile getiren Güzeloğlu, "Gelinen aşamada, imar planlarının süratle tamamlanarak yatırımcılara arsa tahsisi yapılabilmesi amacıyla müteşebbis heyetimiz, nazım imar planı, uygulama imar planı ve parselasyon planlarının, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kredisi kullanılmadan müteşebbis heyet imkanları ile yapılmasına 19 Aralık 2007 tarihinde karar vermiştir. Yapılan iş programına göre, imar planlarının şubat ayı sonuna kadar bitirilmesi ve Mart ayı içinde arsa tahsislerine başlanması öngörülmektedir" dedi.

Bölgenin alt yapı, atık su, yağmur suyu, içme suyu, arıtma tesisi, enerji ve benzeri projelerinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kredisi kullanılarak, arsa tahsisleri ile eş zamanlı olarak hazırlanacağını dile getiren Vali Güzeloğlu şunları şöyle devam etti: "Böylelikle bölgenin alt yapı müteahhitlik ihalesinin yapılmasıyla birlikte yatırımcıların da fabrika inşaatlarına başlamalarına imkan tanınmış olacak. Kurulacak bölge; ihtisas sanayi bölgesi statüsündedir. Buna göre OSB'de yer alacak katılımcının sektör grupları; et ve et ürünleri, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanlar ile deniz ürünlerinin işlendiği ve bunların kullanılmasıyla çeşitli gıda maddelerinin üretildiği tesisler, süt ve süt ürünleri tesisleri, entegre yağ üretim tesisleri, hayvan bitki ürünleriyle ilgili tesisler, çikolata, şekerleme, bisküvi, dondurma ve benzeri ürünler, sebze, meyve, işletme, salça, turşu, marmelat, reçel ve meyve suyu tesisleri olacaktır. Samsun kent gelişimimin önemli ve gerekli bir atılımı olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nin en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi adına çalışmalarımız kararlılıkla ve büyük bir hızla sürmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet karataş IP: 78.166.60.xxx Tarih : 4.05.2008 13:51:53

samsun için çok güzel birşey inşallah gerçekleşir haYIRLI OLSUN DİYELİM