2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Giselle' balesi sahneleniyor

Samsun Devlet ve Opera Balesi 'Giselle' balesini sahneliyor.


Romantik balenin baş yapıtlarından biri olan, ilk oynandığı 1841 yılından günümüze kadar lirik müziğinin ve romantik atmosferi ile seyirci üzerinde duygusal etkisini koruyan klasik bir bale olan 'Giselle' Samsun Devlet ve Opera Balesi tarafından sahneye konuluyor. 26 Mart'ta prömiyer, 28 Mart'ta galası yapılacak balenin tanıtımını Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal yaptı. 2 perdelik Giselle balesinin koreografisi Jean Coralli, Jules Perrot ve Marius Petira tarafından oluşturuldu.

 Baleyi Salmoorbek Stanov sahneye koydu. Orkestra Markus Baisch, Tolga Taviş'in yöneteceği eserlerden oluşuyor. Giselle balesinin sahnelenmesi için yaklaşık 52 kişi görev aldı. 
 

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, kısa sürede en iyi performansla izleyicilerin büyük beğenisini toplayacağına inandıkları Giselle oyununun hazır olduğunu kaydetti. Kısıtlı imkan ve kadrolara rağmen başarılı çalışmaların yapıldığını belirten Soysal, dünyaca ünlü bir serin Samsunlu sanat eserlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?