3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Göğüs Hastanesi'nde yenileme çalışmaları için yardıma ihtiyaç var

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi Beşhekimi Uzman Dr. Salih Bilgin, hastanelerini Karadeniz Bölgesi’nin ’Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Merkezi’ haline getirmeleri için vatandaşların yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Başhekim Dr. Salih Bilgin, göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirdiği ve yapmayı planladığı çalışmaları İHA’ya değerlendirdi. Bu yıl Nisan ayında Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne başhekim olarak atandığını söyledi. Bilgin, önce hastanenin eksikliklerini ve yapılması gerekenleri içeren bir rapor hazırladığını ve bu raporu Samsun Valisi Mustafa Demir ile milletvekillerine gönderip yardım istediğini hatırlatarak, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin, Samsun’un altyapı olarak en geri kalmış bir hastanesi olduğuna dikkat çekti.

Salih Bilgin, 179 personeli ve 183 yatak kapasitesi ile Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Sinop illerinden gelen hastalara hizmet vermeye çalıştıklarını, ancak gerek yetersiz fiziki şartlar ve gerekse tıbbi ekipmanlardaki eksiklikten dolayı kapasitelerinin çok altında hizmet verdiklerini kaydetti. Başhekim Bilgin, "Hastanemiz 1959’dan beri bölgeye hizmet veriyor. Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Hastaneleri, toplum sağlığı için önemli hastanelerdir. Kronik obstriktif akciğer hastalığı, astım, akciğer kanseri, tüberküloz gibi hastalıkların tanı ve tedavilerini yapıyoruz. Yetersiz fiziki şartlar ve tıbbi ekipmanlardaki eksiklikten dolayı kapasitemizin çok altında hizmet veriyoruz. Amacımız, öncelikle fiziki şartları düzeltip, akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisinin yapılması için gerekli tüm testlerin yapıldığı ileri bir merkez haline gelmektir" dedi.

"YENİDEN YAPILANMA BAŞLADI"

Dr. Salih Bilgin, yeniden yapılanma çalışması kapsamında ilk olarak Özel İdare’den aldıkları destek ile acil servisin yapımına başladıklarını, çalışmaların sürdüğünü, bir ay içinde hastanenin modern bir acil servise kavuşacağını ifade etti. Hastanenin altyapısının yetersiz olduğunu ve 6’şar kişilik odalardan oluştuğunu anlatan Başhekim Bilgin, "Şu anda bir odada 6 hasta kalıyor. Bu durum sağlık açısından da riskli. Hastanemizin odalarını 2’şer 3’er kişilik haline getirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla hastanemiz özel hastane kalitesine ulaşacak" diye konuştu.
Hastanenin mevcut yapısı nedeniyle ekonomik durumu alt seviyede olan hastalara hizmet verdiklerini, Başhekimliğin bulunduğu katı özel servis olarak düzenleyerek, ekonomik durumu iyi olan hastalara da hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getiren Bilgin, "Yapacağımız özel servis, 2’şer ve 3’er kişilik odalardan oluşacak ve 25 yatak kapasitesi bulunacak. Bu şekilde ekonomik durumu iyi olan hastalara da hizmet vermiş olacağız" şeklinde konuştu.
Hastaneye ultrasonografi cihazı ve müşahede odasında hasta izleme monitörü aldıklarını, ayrıca 12 adet bilgisayar alarak mali otomasyona geçtiklerini bildiren Salih Bilgin, hastalara tüplerden verilen oksijeni, merkezi oksijen sistemi kurarak buradan vereceklerini, hastanenin çürümüş olan pencerelerini ve asansörünü de yenileyeceklerini, bu çalışmaları yılbaşına kadar bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

"AMAÇ BÖLGEYE HİZMET"

Mevcut eksiklik ve aksaklıkları giderip, Göğüs Hastalıkları Hastanesi bünyesinde Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Merkezi’ni kurmak istediklerini ifade eden Başhekim Bilgin, şöyle konuştu:
"Karadeniz Bölgesi’nde, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Merkezi olmadığı için hastalar Ankara ve İstanbul’a gitmek zorunda kalıyor. Yani hastanemize başvuran hastaların yüzde 50’si Ankara ve İstanbul’daki hastanelere sevk ediliyor. Bu yola çıkarken önümüze koyduğumuz en büyük hedef, Karadeniz Bölgesi’ne layık olduğu hizmeti verebilecek düzeyde bir Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Merkezi oluşturmaktır. Bu projemizi devletimizin ilgili kurumlarına ilettik. Ancak, her şeyi devletten beklemek olmaz. Bunun için vatandaşların desteğine ihtiyacımız var. Eğer vatandaşlarımız gereken desteği verirse 2 yıl içinde bu projeyi gerçekleştireceğimize inanıyorum".

SAFFET KASIM-SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?