4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Göğüs hastanesine ek servis

GÖĞÜS HASTANESİ'NE EK SERVİS

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'ne 36 yatak kapasitesi daha sağlayan ek servisin açılışı gerçekleştirildi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi 157 olan yatak kapasitesini yeni servisle 193'e yükseltti. Sağlık Meslek Lisesi'nin başka alana taşınmasının ardından boşalan bölüm tek ve çift kişilik odaların bulunduğu 36 yatak kapasiteli servis olarak dizayn ederek törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "2003 yılından buyana hastanelerin fiziki yapılarının iyileştirilmesi yeni hastanelerin yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Hastanemiz kendi döner sermayesi ve merkezi bütçeden aldığı destekle hastanenin yatak kapasitesini artırdı ve hastaneyi daha modern bir görünüme kavuşturdu. Hastalarımız modern ve hizmet kalitesi yüksek hastanede hizmet almaya başladı. Hasta kapasitesi 17 oda arttı. Ayrıca yeni birinci ve üçüncü derece 15 yeni yatak kapasitesi eklenerek yoğun bakım ünitesi oluşturulması için çalışma başlatıldı" dedi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Servet Kayhan ise, "Bağlık meslek lisenin farklı bir alana taşınması ve buranın göğüs hastalıkları hastanesine tahsis edilmesi yönünde Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın talimatı vardı. 690 metre karelik alanda 1- 2 kişilik odalar yaptık. Sıkışık koğuş sistemi ortadan kaldırıldı. 150 bin TL harcama yapılarak yeni servis hizmete girdi" diye konuştu. Daha sonra hastanenin servisleri gezilerek hastalarla sohbet edildi.

Törene İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Cevdet Şahin, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet İsmailoğlu, Hastane Müdürü Nermin Gök Uyanık, başhemşire Ayşe Keskin ve hastane personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GÖĞÜS HASTANESİ'NE EK SERVİS
GÖĞÜS HASTANESİ'NE EK SERVİS
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 17:44:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 18:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?