2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Gökçek mal varlığını açıkla artık'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e mal varlığını açıklaması çağrısında bulunarak, "Şu mal varlığını açıkla da, ikinci dosyayı açalım" dedi.

Parti çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Atakum İlçe Teşkilatı binasında düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım programına katıldı. Parti binası önünde boş arazide miting havasında geçen ve onlarca partilinin katıldığı toplantıda partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, siyasi mücadelelerini vatandaşın geleceği için sürdürdüklerini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e mal varlığını açıklaması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Ankara'da belediye başkanı vardı. Balon patlatıyordu. Ne oldu balonu patladı. Şimdi ben bir şey sormak istiyorum. Diyorum, Melih Gökçek şu mal varlığını açıkla da ikinci dosyayı açalım. Bir belediye başkanı eğer mal varlığını alın teriyle kazanmışsa korkmasın, mal varlığını açıklasın. Eğer korkup mal varlığını açıklamazsa oraya kocaman bir soru işareti koyacağız. O zaman ikinci dosyayı açacağız, kaçacak yeri kalmayacak" diye konuştu.

Yolsuzlukla mücadele edeceklerini ve bunun için çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette hırsızlardan hesap soracağız. Bu boynumuzun borcudur. Daha düne kadar açlıktan nefesi kokanlar bugün han hamam sahibi oldular. Sizin çocuklarınız işsiz, onların çocukları zengin. Sizin çocuklarınızın gemisi var mı? Onların çocukları gemi sahibi oldu" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dosya açıklayacağını da sözlerine ekledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP'den belediye başkan adayı olan Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan ve Çatalçam Belediye Başkanı Osman Çavuş'a parti rozeti takip tanıttı.

Bu arada, Çarşamba ilçesinde Ayşe Çubukçu, Dikbıyık beldesinde Suat Yıldız, Ağacagüney beldesinde Mehmet Arslan, Ayvacık ilçesinde Murat Erdönmez, Terme ilçesi Sarkarlı beldesinde Hidayet Erden'in belediye başkan adayı olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 23:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?