2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Gönül Köprüsü projesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın organize ettiği "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Samsun'a gelen Erzincanlı öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılama programı düzenlendi.


Samsun Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç, Proje Koordinatörleri Tahsin Nas ve Alican Usta, Erzincan Kafile Başkanı Zeki Dumlupınar ve Erzincan'dan gelen öğretmenler katıldı. Proje Koordinatörü Alican Usta, projenin ilk üç gününde Samsun'un bütün bölgelerine öğrenciler için geziler düzenleyeceklerini, öğrencilerin gezilerde edinecekleri tecrübelerle Samsun'un yaşayışını ve kültürünü öğrenmiş olacaklarını ve gönül köprüsünün kurulmasının sağlanacağını söyledi.


İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç, düzenlenen projeyle öğrencilerin Samsun'dan kuracakları dostluklarla ve güzel anılarla ayrılacaklarını belirtti. Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen proje öğrencilerin gittikleri illeri tarihi ve turistik açıdan tanımalarını, değişik arkadaşlıklar edinerek kaynaşmalarının sağlanması amaçlanıyor. Erzincan haricinde Gümüşhane ve Bayburt illeri olmak üzere toplam 360 öğrenci Samsun'u ziyaret edecek. Ayrıca Samsun'dan da 720 öğrenci Mardin'e gönderilmiş durumda. 5 gün boyunca Samsun'un her yerini gezecek olan öğrenciler programın son iki gününde mihmandar ailelere gönderilecekler.

İha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?