4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gönüllü öğretmenler ödüllendirildi

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

“Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi” kapsamında Samsun'da gönüllü olan 6 öğretmene teşekkür hediyeleri verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnünisa Gül tarafından 2009-2010 yılı içinde Samsun dahil 6 ilde pilot olarak uygulamaya konulan Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi, kapsamında Samsun'da projeye katılan 6 emekli öğretmen sosyal hizmetlere bağlı yetiştirme yurtlarında gönüllü olarak ders verdi. Öğretmenlerin duyarlılığına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği hediyeler gönderilerek teşekkür etti. Valilik binasında Vali Yardımcısı Hasan Ersan, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal'ın katıldığı törende 6 öğretmene hediyeleri verildi.

Vali Yardımcı hasan Ersan, valilik öncülüğünde İl Milli Eğitim ve İl Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nün işbirliği ile çalışmaların etkin bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Emekli olan öğretmenlerin gönüllülük esası içinde desteğinin beklendiğini ifade eren Ersan, "İlimizden de bu konuda 6 öğretmenimiz müracaat etti. Yaklaşık 4 aydır çalışmalar öğretmenlerimizin uygun gördükleri saatlerde yetiştirme yurtlarımızda ve çocuk yuvasında devam ediyor. Bu duyarlılık, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından başlatıldı ve illere duyuruldu. Emekli öğretmenlerimizdeki bu duyarlılık onların da dikkatini çekti. Cumhurbaşkanlığı da öğretmenlerimize hediyeler gönderildi ve kendilerine takdim ettik" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, öğretmenlerin gönülleriyle işin içinde olan insanlar olduğunu, onların arkasından gelen nesiller olarak gurur duyduklarını kaydetti.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 19:27:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 19:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?