2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Görenler şaşkına döndü

Samsun'da yeni doğum yapan inek, yavrusu buzağı ile annesinin terk ettiği kuzuyu bir arada emzirerek besliyor.

19 Mayıs İlçe merkezinde yaşayan ve emekli olduktan sonra hayvan yetiştiriciliği yapan Ömer Ünyeli'nin (52) çiftliğindeki koyunlardan biri, yaklaşık iki ay önce üçüz doğurdu. Doğumdan sonra yavrularından birini yanına yaklaştırmayan anne, iki yavrusunu emzirmeyi sürdürdü.

Annesi tarafından terk edilen ve çiftlik sahibinin ''Benekli'' adını verdiği kuzu ise yeni doğum yapan ve yavru buzağısını emziren ineği emmeye başladı.

Buzağı ile kuzuyu bir arada emziren inek, görenleri şaşırtıyor

Ömer Ünyeli, karşılaştıkları ilginç manzara karşısında önce çok şaşırdıklarını ancak duruma artık alıştıklarını söyledi.

Annesinin üçüz doğumun ardından Benekli'yi yanına almayıp terk ettiğini belirten Ünyeli, ''Yavru kuzuya inek sahip çıkarak annelik yaptı. Kuzuyu reddetmedi, yavrusu ile emmesine izin verdi. Yavru kuzuyu ahırdaki ineğin sahiplendiğini görünce çok şaşırdık. Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştık'' dedi.

''Süt kardeş'' oldular

Benekli ile ineğin birbirlerine alıştığını ve bu durumu ineğin buzağısının da kabullendiğini vurgulayan Ünyeli, şunları kaydetti:

''Bazen inek kuzuya tepki gösteriyor. Bazen ise aşırı sahipleniyor. Ahırda ve bahçede inek nereye giderse kuzu da peşinden gidiyor. İneğin yavrusu da peşlerinden gidiyor. Buzağı ile kuzu süt kardeş oldu. Bu birliktelik ne kadar devam edecek bilmiyoruz ancak ineğin anneliği sayesinde kuzu sağlıklı bir şekilde besleniyor.''

 

AA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2013 Pazar 13:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?