5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Görme engelli sporcuya altın

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çek Cumhuriyeti'nde yapılan 1. Görme Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Mustafa Altundaş'ı kabul ederek altın ve teşekkür belgesiyle ödüllendirdi. 

3-7 Ekim 2006 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nde yapılan 1. Görme Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Görme Engelliler Türk Milli Takımı'nda bulunan Mustafa Altuntaş, 52 kilogram Pawerlink dalında toplamda kilosunun 5 katı olan 250 kilogram kaldırıp Avrupa 2. oldu. Şampiyonaya 11 sporcuyla katılan Türk Milli Takımı da takım halinde Avrupa 2.'si oldu. 

Pawerlink dalında aldığı başarıyla Samsun'un gururu olan Mustafa Altuntaş, Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından kabul edildi. Aldığı başarıdan dolayı Altuntaş'ı tebrik eden Vali Güzeoğlu, "Samsun'a bu onuru yaşattığın için seni kutluyorum" dedi. 

Bundan sonraki hedefinin 28 Temmuz 2007 yılında Brezilya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda derece almak olduğunu söyleyen Altuntaş, 2008 yılında Pekin Olimpiyatları'na katılarak derece alacağını iddia etti. 

Konuşmanın ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mustafa Altuntaş'a teşekkür belgesi ve Cumhuriyet altını hediye etti. Ziyarette Samsun Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysel Köroğlu ve Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Eker de hazır bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?