4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Görme engelliler masör olacak

GÖRME ENGELLİLER MASÖR OLACAK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), görme engelliler için düzenlenen masörlük eğitim programı kapsamında, tam donanımlı masaj salonu açıldı.

Görme engelli insanları topluma kazandırma çalışmaları kapsamında Altı Nokta Körler Derneği ile İŞKUR işbirliğiyle Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda masaj salonu dizayn edildi. Samsun'da ilk defa oluşturulan salonun açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit, İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar ve öğretim üyeleri birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Sait Bilgiç, bir toplumun en büyük zenginliğinin insan olduğunu vurguladı. İnsanların sosyal yaşama katılma oranının, toplumsal gelişimle paralel olduğunu ifade eden Bilgiç,

bu katılımı sağlamak adına önemli bir adım olan projede emeği geçenleri tebrik etti.

Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu ise engelli insanlar için Özel Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nün açılması yönündeki çalışmaların sürdürüldüğü müjdesini verdi.

GÖRME ENGELLİLER MASÖR OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 15:30:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 15:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?