6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gözler Bafra OSB'de

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bafra OSB'nin Samsun stratejisinin 3 temel dinamiklerinden olan tarıma dayalı sanayi adına çok önemli bir belirleyici merkezi ve üretim üssü olacağını düşünmekteyiz" dedi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu Bafra Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek, son kaymakamlar kararnamesiyle Bafra'ya atanan Kaymakam Ayhan Boyacı'ya ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundu. "Meslekte çok başarılı, tecrübeli, değerli arkadaşımızı kaymakam olarak atandılar" görüşünü dile getiren Güzeloğlu, kaymakamın bugüne kadarki başarılı hizmet çizgisini Bafra'da da devam ettireceğine inandığını belirtti.


Vali Güzeloğlu, ziyaretin ardından Kaymakam Ayhan Boyacı ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bafra OSB'nin Bafra merkezde tarımsal ve toplumsal gelişmenin çok önemli bir ivmesi, gelişmenin yönlendiricisi olacağına dikkat çeken Güzeloğlu, hedefe dönük olmak temel yapı çalışmalarının tamamlandığını, yol, kanalizasyon ve içme suyu dahil olmak üzere elektrik şebeke sisteminde son aşamaya gelindiğini, kesin kabul noktasına gelindiğini, haberleşme sistemini daha hazır olduğunu kaydetti. 228 hektar büyüklüğündeki sanayi bölgesinde doğru tahsislerin yapılmaya çalışıldığını belirten Güzeloğlu, "Bugüne kadar 10 toplam tahsis yapılmış, bunların beşi bedelli beşi bedelsiz olarak gerçekleştirilmiş.

4 tahsis projesi hayata geçmiş. Şu anda 40 işçi sigortalı istihdam edilmiş ama sezonluk olarak daha da artan bir şekilde istihdam alt yapısı sunulmuştur. Bedelli ve bedelsiz olarak tahsis edilen ve üretime henüz geçmeyen diğer projeler gerek inşaat gerekse proje çalışmaları aşamasında devam etmektedir. Samsun'un gelişmesine büyük bir katkı oluşturacak sektörel ve bölgesel teşviklerde Bafra OSB'nin Samsun stratejisinin 3 temel dinamiklerinden olan tarıma dayalı sanayi adına çok önemli bir belirleyici merkezi ve üretim üssü olacağını düşünmekteyiz. Tahsis taleplerinde ve yatırım tercihlerinde de buna dönük bir eğilimi hassasiyetle sürdürmekteyiz" diye konuştu. Toplantıya Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy ile müteşebbis kurulu üyeleri katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?